Jinxad eller drabbad av GarageGremlins?

En gammal Chopper Triumph

Här har man nu en choppertraja klar för besiktning. Allt verkar funka som det ska efter en liten provtur. Solen skiner. Livet känns toppen. Man ringer sin gode vän Tolle och frågar om han är sugen på en hojtur. Självklart är han det. När vi ska åka iväg från hans ställe så går min hoj helt plötsligt bara på en burk. Knepigt. I med nya stift. Allt verkar funka som det ska igen. Härliga tider.

Vi ger oss av på kringelikrokvägar i Roslagen. Tolle kör upp jämsides och försöker säga något. Svårt att höra vad han säger ”öka farten” är det vad han säger?? Jag vet inte, troligtvis, jag drar på. Vi stannar vid en stoppskylt, och han meddelar att det ryker som tusan om min hoj. Ok, den går väl lite för fett. Jag tar hand om det när vi kommer hem.

Nästa gång vi stannar ser jag ett långt spår av oljedropp efter min hoj. Riktigt ordentligt läckage. Motorblocket är fullt med olja som verkar komma pulserande från stötstångsröret. Vad är nu detta? Den var ju i toppskick i morse! Helt plötsligt dör hojen dessutom utan synbar anledning. Ingen belysning. Ingen gnista. Jag rycker lite planlöst i sladdarna, och den går att starta igen. Måste se över elen också när jag kommer hem.

Livet leker och allt känns toppen. Tills helt plötsligt, när jag ska växla upp efter en kurva. Kopplingsvajern går av. Nu är jag redo att ge upp och låta choppern bli en trailer queen.

Men Tolle ger mig mod att prova att köra hem den ”det är ju inte så mycket trafik, det kommer att gå bra”. Jag kickar igång hojen och han puttar upp mig i fart så jag kan lägga i ettan, sen lyckas jag faktiskt hitta rätt varvtal och hastighet så jag får i alla växlar och kan ta mig hem utan att behöva stanna någon gång på vägen. Jag tappar bort Tolle på vägen, men han sladdar in framför mitt garage efter en stund. Öppnar sin packväska och plockar fram min luftburk som tydligen flög av längs vägen. Vilken bra kompis att åka hoj med!

Men, så här många missöden på en liten finåkartur är ju inte normalt.

Nu undrar jag. Är jag Jinxad, för att jag sa att hojen var i toppskick inför besiktning? Eller, måste jag sanera garaget för att det blivit angripet av Gremlins?

 

6 kommentarer

 1. Hasse

  Jinxad? Du har ju köpt en Triumph, vad förväntade du dig?….;)

 2. Robert

  Siså där då har man hittat en ny favorit sida,skit kul med gamla trajor,Åkte du på din blå till Ratt fink?Såg den inte ialla fall

 3. Janne

  Hasse: Ja det är ju smått gudomligt att få äga och köra en Triumph-Chopper. Troligtvis så har gudarna och alla andra högre och lägre makter blivit vredgade. De tycker jag flyger farligt nära solen, och straffar mig för mitt högmod. Jag undrar hur man ska blidka makterna och få dem att o-jinxa hojen. Offra ett Lucas elsystem genom att kortsluta det och låta kablarna brinna upp?

  Robert: Tack för uppskattningen. Jag var tyvärr inte på Rat Fink i år.

 4. Fixarerik

  Jag har nog en GL 1000 till salu ??

 5. Janne

  Vik hädan! Frestare! Jag tänker inte låta mig nedslås av dessa prövningar, utan står fast vid min tro. En Triumph är inte bara världens vackraste motorcykel, det är även den bästa. Amen.

 6. Robert

  Sorry, såg att det var förra året!Men det fanns lite roliga trajor i år oxå

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑