En finsnickares verktygstavla

verktygstavla

Min farfar Emil Jakobsson jobbade som möbelsnickare, bildhuggare och förgyllare. Firman som han jobbade för låg i lokalen bredvid det som idag är restaurang Victoria i Kungsträdgården. Men farfar ville såklart ibland även göra grejer vid sidan av och inrättade en liten verkstad hemma i köket till ettan i Kristineberg där han bodde med fru och barn en bit in på 40-talet. Bostadsbrist och trångboddhet var det redan på den tiden i Stockholm om nu någon trodde något annat. För att kunna gömma undan sina verktyg när de inte användes, tillverkade han detta eleganta lilla skåp. En verktygstavla I ordets rätta bemärkelse. Med ett egenhändigt målat segelbåtsmotiv i äkta olja. Tavlan pryder nu sin plats i mitt garage och jag tror att det blir en utmärkt förvaring för att hålla rätt på mina withworthnycklar.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

2 kommentarer

  1. Fixarerik

    Stilpoäng!

  2. tommy

    Underbart snyggt!!

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑