Saker man bär med sig

packad-shovelhead

Fasta nycklar i de vanligaste tumstorlekarna, ett set med insexnycklar, skiftnyckel, spårmejsel, stjärnmejsel, en extra kopplingsvajer, rädsla för att något ska gå sönder, ombyte, eltejp, en varm tröja, regnställ, en kondning, tändstift, panikångest, tandborste, några vajernipplar, kniptång, ett par kabelskor, ett par strumpor, buntband, badkläder, handduk, kontanter, fällkniv, kreditkort, en snygg skjorta för kvällsbruk på ett stadshotell, hopp, tält, drömmar, sovsäck, solglasögon, längtan någon annanstans, liggunderlag, en önskan att vara den man inbillar sig att man kunde ha blivit, en laddad men avstängd mobiltelefon, analog karta.

Allt ordentligt nerstoppat i vattentäta väskor. Packat smalt så att man kan ta sig fram mellan bilarna om det blir köer. Packat balanserat så att man kan lägga ner hojen på kurviga vägar om man blir inspirerad.

Nu är det sommar. Det kommer att regna och vara solsken. Den som har en välputsad hoj i slutet på augusti har inte kört tillräckligt mycket med sin motorcykel.

2 kommentarer

  1. Kullamannen

    Bra skrivet! Nästan så att man får lust att packa hojen, bekämpa sin hemkära inneboende hustomte för att istället bejaka sin slumrande wanderlust!

  2. Janne Jakobsson

    tack! Gör det, bejaka din vandringslust. Även hustomten inom oss måste ibland få känna frihetens vindar blåsa i nacken.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑