En dementi

vintage-scooter

Häromdagen så skrev jag om midsommarblot och att blidka gudarna med mera. Det betyder naturligtvis inte att jag på något sätt är religiös. Texten var en blinkning åt de gamla nordiska midsommartraditionerna. Från den tiden när våra vidskepliga förfäder offrade till sina asagudar. Redan som barn förnekade jag gud och är rakt igenom ateist.

Vi som var barn på sjuttiotalet präglades starkt i vår syn på livet av den tidens barnprogram på statstelevisionen. Här ett citat ur ett av dessa inslag på barntv som har varit viktigt för mig, Ingmar Bergmans ”Sjunde Inseglet”:

”Gud finns inte – Döden kommer ikapp oss hur fort vi än färdas”

Tills dess döden inträder gäller det att njuta av livet, och ibland åka så fort vi kan och vågar. Bilderna är tagna när jag besökte en kompis i Hälsingland för några veckor sedan. Han samlar på gamla italienska vespor och lånade frikostigt ut en till mig så vi kunde ta en liten runda. Skitsvårt att hålla på och greja med mobilkameran när man kör tvåhjuligt så bilderna är lite skakiga.

I solnedgången med havet på båda sidor om en smal udde puttrande på en gammal scooter. Man kan inte ha det mycket bättre än så.

vintage-vespa-on-the-road vintage-vespa

 

2 kommentarer

  1. Fixarerik

    Du kunde ju åkt 26″ förländ knölchopper med självmordskoppling och raka rör !

  2. Janne Jakobsson

    Ja det hade ju varit ännu snyggare såklart. Då hade vi ju verkligen kunnat leva ut drömmen om den fria vilda rebellen på riktigt. Men tyvärr så hade vi inte tillgång till en sån maskin vid just det tillfället.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑