Midsommarblot

midsommarnatt

Som traditionen bjuder så ska det idag öppnas en burk sill, en burk öl och en liten rackare med OP Andersson. Men innan festen kan börja är det viktigt att man offrar till kustomgudarna så att årets alla ombyggnader av fordon kan bli lyckosamma. Det är ju under tiden för sommarsolståndet som man kan säkerställa att man har god kontakt med de gudomliga makterna.

Seder och bruk kan skifta i olika delar av landet och lokala variationer kan förekomma. Jag har bland annat hört att i trakterna kring Stallarholmen är det just i midsommarveckan som den rituella slakten av komfortchassien inleds. Man går man ur huse ner till verkstaden, och med den heliga sliprondellen offras svingen på närmaste electra glide åt gudarna. Sedan följer den traditionella kustomiseringen under resten av året. Det låter roligt. Jag ska vid tillfälle besöka en bekant i dessa trakter och se hur bygget framskrider.

I roslagstorpet nöjer vi oss i år med mindre slaktdjur och har nu under morgontimmarna blotat en triumphsoffa.

Med en from förhoppning om en trivsam midsommarafton för den ärade läsekretsen.

triumph-soffa2 triumph-soffa1

2 kommentarer

  1. Janis

    Vad gör du med Opinelkniven?

  2. Janne Jakobsson

    Man vill ju gärna ha det lite franskt ibland.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑