SlaktarOla i drömfabriken

slaktar-ola

I det här garaget blir drömmar verklighet. Ola har en dröm om en motorcykel som han vill bygga. En långgaffel. En frihetsmaskin som, förhoppningsvis lite smått rebelliskt, kan ta sin ägare vart som helst och tillbaks igen med gentlemannamässig värdighet. Det här kommer att bli bra. Jag kan redan för min inre syn se hur han stolt mullrar iväg mot solnedgången på sin frustande, lagom strokade shovel, med packningen nonchalant surrad på sissyn.

Här kan vi se resultatet efter en stunds arbete med sliprondellen. En fullt fungerande motorcykel med komfortchassie, har förädlats till att bli ett utmärkt grundämne för en klassisk svensk chopper.

slaktad-shovelram

stelbent

4 kommentarer

 1. Eric

  Som jag har väntat på Långgaffelns återkomst. På en chopper har man framhjulet i blickfånget, man ser hur hojen följer spåren i kurvorna. Att gunga fram på en välbalanserad långgaffel slår alla andra upplevelser på två hjul !

  (Panhead Chopper 93´ 18 över original springer, bentlegram 53 graders rake) Äkta touring!

 2. Janne Jakobsson

  ja, det är kanske dags för de långa gafflarnas återtåg. Hoppas!

 3. Hasse diesel

  Vackert så man blir tårögd, all heder till SlaktarOla 🙂

 4. Janne Jakobsson

  Ja. En redig karl som är en förebild för oss alla den där Ola. Det är bara att följa hans exempel, fatta modet i ena handen och slipmoppen i den andra och gå loss på en valfri ram av komforttyp.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑