Det stoff som drömmar vävas av

chopper-triumph

Marsregnet smattrar mot rutorna. Ett uppvärmt garage. En något modifierad Triumph under uppbyggnad. Provar styren (halvhögt men helst inte bredare än axlarna), lite olika avgasrör (upplagda från scramblern blir ju fräsigt) och väntar på att färg ska torka.  Drömmar väcks till liv om torra vägar som slingrar sig fram genom landskapet. Snart är vi där. Ett kompisgäng på väg mot en lägerplats någonstans i sommarnatten. Planer börjar formas inför säsongen. Helt plötsligt väcks jag ur mina drömmerier när jag råkar stöta till något och den nylackade bensintanken rasar i betonggolvet. Ibland skapar denna miljö även mardrömmar. Oftast med god hjälp av min egen klumpighet. Men vad fan, det går väl att köra med en bucklig tank, det gick ju inte hål nånstans. Det kan nog gå att leva med. Även jag har ju ärr på kroppen och jag och hojen är ju jämngamla, från mitten av sextiotalet, så det är inte mer än rätt. Bara att slipa och lacka om den. Som en polare sa nyligen när vi körde ner med en snöskoter i en grop i skogen. Kul nu har vi ju lite mer att pyssla med en stund.

2 kommentarer

  1. Fixarerik

    Bra bild !

  2. Janne Jakobsson

    Tack!

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑