En Triumph bobber rullar ut på vägarna en lerig dag i januari

Mellan bilderna är det ungefär en vecka, 1 236 kilometer och 42 graders skillnad i temperatur. Vi bor i ett land med stora kontraster. Jag hade förmånen att få besöka Jukkasjärvi förra veckan. Där bygger de sina hotell av is och snö. När jag var där så var det 36 minusgrader, frisk luft och myggfritt. Igår var jag i min stuga i Roslagen, solen sken, fåglarna kvittrade och det var några plusgrader. Självklart väcktes vårkänslor och jag kickade igång trajan. Tog en spontantur på grusvägarna i skogen. Väl hemma upptäckte jag att jag var lerig som en enduroåkare. Korkat nog hade jag åkt iväg med jeans och finjackan på, som nog aldrig kan användas på kundbesök igen. (Janne, jobba med impulskontrollen och ta dig tid att sätta på ordentliga kläder innan du drar iväg). Men roligt var det och det var med ett muntert sinne jag kunde tvätta ren hojen efter den första vårturen 2016.

Ishotellet i Jukkasjärvi