En trevligt ombyggd panhead står utanför stadshotellet i Tidaholm och drömmer om kurviga landsvägar.

Så blev det oktober. Villkoren blir tuffare och man måste se till att tillgodose sina mest grundläggande behov när det blir kallare och vi går mot mörkare tider. När vi har fyllt de mest basala begären så väcks också behovet av att förverkliga våra drömmar. Den amerikanske psykologen Abraham Maslow menade att det finns fem nivåer för våra behov, där de första måste vara uppfyllda innan vi kan gå till nästa. Man önskar såklart att alla människor på jorden ska uppnå alla stadierna. De fem behoven är enligt Maslows behovshierarki:

Grundläggande behov (exempelvis mat, kläder, tak över huvudet)
Behov av trygghet
Behov av kärlek och gemenskap
Behov av uppskattning
Behov av självförverkligande

Så om man är så lyckligt lottad att man har någon att hångla med, en gryta som puttrar på spisen och en välfylld vedbod så att man kan tända i kakelugnen. Då kan man med välbehag titta in i lågorna en lördagskväll. Vare sig du vill eller inte så kommer det nu, enligt Maslow, att virvla upp tankar på självförverkligande i hjärnbarken. Kämpa inte emot. Låt drömmarna komma. För mig så väcktes följande tanke igår kväll när jag tittade in i min lägereld; kanske är den högsta formen av självförverkligande en liten busig panhead bobber? Jag vet inte säkert, men det är åtminstone en teori som måste utforskas grundligt. Stämmer detta så är det kanske på sin plats att revidera Maslows behovstrappa. Det här är vad man behöver i livet:

Grundläggande behov (exempelvis gryta på spisen, kakelugn, tak över huvudet)
Behov av att hångla (trygghet, kärlek, uppskattning)
Behov av en traditionellt ombyggd och genuin klassisk motorcykel

Kanske behöver man inte mer än så…

Såhär ser eldstaden i en riktigt gammal kakelugn ut.

Såhär ser eldstaden i en riktigt gammal kakelugn ut.