Vilse i skogen med grabbarna grus

grushelg

Grus är ett stenmaterial med dominerande kornstorlek mellan 2 mm och 6 cm. Grus används bland annat som vägmaterial. Genom siktning av naturgrus i såll delas materialet upp i olika tekniska kvaliteter. 0-8 mm betecknas som fingrus, 5-64 mm som singel,[1] 0-70 mm som bärlagergrus och 0-300 mm (osiktat) som fyllnadsgrus. Singel (av engelska shingle, ytterst av latin scandula, ’takplatta’) används som dräneringsmaterial och för utdrygning av betongblandningar. Bärlagergrus används för vägunderbyggnad utanpå vägens bottenmaterial.

Ibland vill man utforska grus som vägmaterial och samtidigt se hur en motorcykel uppför sig på löst underlag och ger upphov till så kallad sladd. Vi var fyra grabbar som körde tillsammans några dagar i början på juni. Emil drog upp en rutt genom skogen mellan ett antal orter på Google Maps , och valde verktyget cykel. Det gjorde att vi hamnade på de allra minsta och smalaste grusvägarna och skogsstigarna som finns. Ibland helt ogenomträngliga. Det var en rolig helg och vi hann även med att ta årets första dopp i en liten sjö på vägen.

grushelg2

dopp

2 kommentarer

  1. Emil

    En synnerligen bra helg!

  2. Fixarerik

    Idel trivsel blandat med näradödenupplevelser och simturer.

    Bra planerat och väl genomfört!

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑