los-wrangos

Torsdag kväll på medborgarplatsen. Det har regnat hela dagen. Det är nollgradigt och den snö som kom för en vecka sedan har förvandlats till en förrädisk isgata. Festklädda människor med genomblöta vinterkläder hoppar på de svinhala isknölarna som sticker upp ur insjön som bildats på torget. Där ser jag några som hittat en säker passage över. Jag följer noga efter i deras fotspår. Känner hur regnet nu har letat sig in under kläderna och rinner nerför nacken och ryggen. Räddar mig över torget till slut. Springer över Götgatan och in på Lilla Hotellbaren på Malmen. Där finns värme. Där finns lättdrucken italienska birra och tequila. På Club Nuggets scen spelar den här kvällen det nystartade stockholmsbandet Los Wrangos sin glada, egensiniga punkcountry och mariachi inspirerade musik.

Tack för att ni gav mig en försmak av sommaren när jag behövde det som bäst.