Varje gång som jag startar min Traja och låter den stå på tomgång en stund, medan jag hämtar hjälmen och knäpper jackan. Så börjar jag nynna på någon gammal punklåt från -70 talet. Jag har inte tänkt så mycket på det tidigare. Men börjat undrat lite varför det alltid dyker upp i skallen vid hojåkning. Tänkt om det är farligt? Det kanske är någon form av sjuklig störning från tidiga tonårens fester. Sviter efter åren då man hängde på Oasen, Ultrahuset och Svarta Månen. Något som triggas i samband med motorcykelkörning.

Jag bestämde mig för att ta reda på om det finns något logiskt orsakssamband mellan ljudet hos en gammal traja och tidig brittisk punk. Självklart är det så. Spola fram första videon till 0.20 och sätt sedan på videon under.

Helt klart så har Clash snott sitt sound på första albumets första spår Janie Jones direkt från en samtida Triumph. Eller vad säger du?

Samma sak med Damned och låten New Rose

Jämför även med en traja från sextitalet

Kommen så här långt i mina efterforskningar känner jag att det är dags för en djupdykning i vinylsamlingen.

Vi hörs!