Att tampas med de dolda sidorna i livet

IMG_3900

Orsaken till en panikattack kan ibland vara situationsbetingad. Vid direkt fara kan det vara ett friskt beteende. Återkommande panikattacker utan synbart skäl är dock ett psykiskt problem som ofta har psykiska orsaker. Panikångest kan dock också uppstå till följd av en kroppslig sjukdom eller droger. Det där känner vi ju alla till.

En gammal motorcykel kan också drabbas av panikångest och det tar sig då ofta uttryck i form av kortslutning i elsystemet. Då går säkringarna. Det vanliga är då att man byter säkringen och kör vidare. Man botar då symptomet, på samma sätt som när doktorn skriver ut ångestdämpande mediciner till en patient.

Efter hand så går säkringarna oftare och oftare, ungefär som när man måste öka dosen av ångestdämpande mediciner när de inte längre hjälper. Till slut så står man där med full packning och en Triumph som inte startar på en skogsväg halvvägs på väg till ett trevligt ställe där det vankas sill och nubbe. Det kan vara så att man då inte har mobiltäckning. Om detta händer så kan föraren av den gamla motorcykeln få en situationsbetingad panikattack. Det är helt naturligt och drabbade mig helt nyligen. När jag sansat mig något så påbörjade jag en ångestdämpande felsökning. Vad ska en stackars ensam knutte annars ta sig till?

Som tur var så hade jag vid detta tillfälle packat ner rätt många extra säkringar. Med dessa säkringar kunde jag gå igenom elsystemet genom att koppla ur en förbrukare i taget tills dess att jag hittade var i systemet kortslutningen uppstått. I strålkastaren hade en isoleringen av en sladd efter tio års vibrationer och skavning mot glödlampssockeln till slut gett med sig och kontakt hade uppstått. På med lite eltejp så kunde jag fortsätta färden och den fortsatta kvällen blev mycket lyckad på alla sätt och vis.

Vet inte vad sensmoralen i denna historia är, men det var skönt att få skriva av sig lite.

3 kommentarer

 1. Acke Broberg

  Det går aldrig att gå runt dom riktiga problemen. Dom måste lösas för att kunna köra eller gå vidare.
  Kan man gå runt problemet är det inget problem, bara en utmaning.

  Skönt att se att du håller formen i värmen!

 2. Janne

  Kloka ord Acke. Roligt att det finns nån som läser bloggen även fast det är sommar och sol.

 3. Acke Broberg

  Alltid 😉

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑