Inspirerande samling

Många som är intresserade av motorcyklar inser att det finns många roliga hojar. Då räcker det sällan med att äga bara en hoj. Man vill ha en boardtrackhoj, man vill ha en engelsk motorcykel och en amerikansk, man vill ha en stelbent panna och kanske en lite rejsigare rickman traja. Alla har sina kvaliteter, få har alla. Därför har de flesta motorcykelentusiaster en liten samling på två eller tre olika hojar eller byggen i  garaget. Christer R Christensson och Ove Johansson har gått ett par steg längre än de flesta och har tillsammans en samling på ca hundra hojar. Alla unika och som på ett eller annat sätt har påverkat motorcykelhistorien. Deras samling kan vem som helst njuta av om man åker till Sollentuna och deras museum MC Collection.

Just nu kan man även se inlånade tävlingsmotorcyklar som den här Norton Manx i en specialutställning om racing. Dessutom finns en väl tilltagen hojparkering vid ingången och ett trevligt café i huset. Missa inte museishoppen, där kan man numera även köpa sig en Garagekulturtröja.

2 kommentarer

 1. ozz

  tja,
  har du möjligen adressen till detta stället?

 2. Janne

  Landsnoravägen 42
  192 51 Sollentuna
  Tel 08-350707

  http://www.mc-collection.com/hitta-hit.html

  ÖPPETTIDER
  Tisdag-söndag: 11-17
  24/5 – 13/9 torsdag 11-20
  Måndagar stängt.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑