Fredagsmys

Ibland är man helt tom i skallen. Jag har flera gånger denna vecka efter förvärvsarbetets slut slagit mig ned vid tangenterna för att skriva något om garagekultur. Total tomhet. Inga idéer alls. Kanske är ämnet uttömt för min del? Vad ska man göra nu? Dags att lägga ner?

För att vända på den så kallade kuttingen (kuttingen har med båtar att göra, oklart vad bara, och vad som händer om man vänder på den, men det är ganska säkert positivt har jag förstått) så har jag nu dragit mig tillbaka till en sportstuga i Roslagen (detta sköna landskap med sina slingrande motorcykelvägar och gladlynta befolkning). Jag har dukat upp med lite välkylt årgångsvin från OP Andersson, bryggt i min ömma faders hemland. Några nödraketer som enligt etiketten innehåller guld från lappland, bryggt i min kärva moders hemtrakter i de finska lappmarkerna. Sill. En munter stockvedsbrasa av prima björk värmer stugan. Gott sällskap  av en vacker kvinna. Nu väntar vi bara på att potatisen ska bli klar. Sedan kommer nog inspirationen så småningom. Annars har jag hört att det finns ”spritgillen” som man kan delta i. Det låter kulturellt och spännande tycker jag. Kanske skulle ett sådant vara lösningen på min skrivkramp?

4 kommentarer

 1. Janis

  Nej Janne ! Lägg inte ner. Jag läser varenda inlägg ! Ha en trevlig helg på landet 😀

 2. Hasse

  Härnere i sydost har de spritfester,det står alltid om dem i smånotiser i lokaltidningen på måndagsmorgonen. Jag vill också vara med på såna fester,de verkar vara roliga.

 3. Janne

  Tackar Janis. Det värmer. Hasse det låter som ni har ett gladlynt folk därnere i sydost. Kommer man med i lokalblaskan har man festat på ett korrekt sätt.

 4. Hr. Boré

  Spritgillen!
  Det låter ju som en ypperlig idé. 😉

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑