Gängor i gjutet gods har ju en tendens att slitas när man skruvar i och ur bultar under de hundratals år som är normalt för en riktigt bra motorcykel. Tidigare ägare har också en tendens att vara klåpare, som ofta gängar i millimeterbult där det ska vara UNC eller nåt annat. Man kan alltid skylla på den förra ägaren. Jag ber härmed officiellt om ursäkt för alla fula tillfälliga lagningar som jag är upphov till och som drabbar senare ägare till hojar jag sålt. Men ni kan alltid skylla på mig. Och det är ju skönt att ha någon att skylla på. Hm, vad långt den här inledningen blev…..

Ett sånt här litet gänglagningskit fixar i allafall problemet. Finns lite olika märken, Heli-Coil är väl mest känt. Just det här på bilden heter V-Coil. Borra ur hålet, snitta med gängsnittet. Några droppar T-röd underlättar skärning i alu och skärolja använder man till stål. Skruva i gänginsatsen försiktigt med det medföljande verktyget. Nu har du en ny frisk gänga. Många säger att det blir starkare och bättre än när gängan var ny. Man kan ju hoppas att det stämmer.