Tidningen café racer

Idag när jag kikade runt i hyllorna hos min lokala tidningshandlare upptäckte jag att de tagit in den amerikanska tidningen Café racer. Roligt att caféräcerkulturen börjat bli så populär, men det är kanske lite för mycket nyhojar i retrostil för min smak i tidningen, jag tycker moderna hojar ska ha modern stil och gillar man en gammal stil ska man ha originalet. Så då är det mer ok att de testar Triumphs speed triple och street triple som väl kan sägas vara en slags moderna café racers. 

Tidningen funkar att bläddra igenom en slö söndag i soffan och det är en hel del bilder på fina cafébyggen, särskilt några små elaka hondor som ger mersmak. Redaktörens inledande text är lite kul där han jämför trafiken i England med den i USA, han förvånas över hur europeiska hojåkare åker emellan köer vid rödljus och att man kan köra om på smala landsvägar i MÖTANDE körfält! Tydligen otänkbart i Pennsylvania där han själv bor. Verkar aptråkigt att vara hojåkare i Pennsylvania.

Gänget bakom tidningen har även producerat en dokumentärserie som kommer att sändas på amerikanska Discovery Channel, se lite klipp och annat på Caferacertv.com.

1 kommentar

  1. Janne

    Det är den tidningsaffären som ligger i hörnet Götgatan/Högbergsgatan, dom delar ingång med Designtorget och ett fik som jag inte vet namnet på.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑