Då är tiden kommen att sätta punkt för årets åksäsong. Vad kan väl vara ett bättre sätt att göra det på än att hänga med Tonup Stockholm och Lådan MC på den traditionella höstavgasningen? Nä – Inget kan vara bättre!

I lördags var det dags och det var runt nollan på termometern när jag gick upp.

Jag hade fått det hedersvärda uppdraget att lägga upp rutten, så det blev en tur norr om Stockholm i Roslagen där jag känner till vägarna bäst. Ordningsmakten i form av två konstaplar i en buss inspekterade samlingen vid Lindhagensplan och meddelade att det var kallt och halt och uppmanade oss att knäppa skinnjackorna ordentligt och köra försiktigt. Omtänksamt.

Jag räknade till 21 hjälmar vid start, hojarna var mest gamla omstukade caféracers från -50-60-70 talet, men även några hinkleytrajor och nya harleys hade vågat sig ut. Redan efter transportsträckan till avfarten mot Waxholm vid Arninge så hade vi tappat bort ungefär fem stycken deltagare. Lite oklart vad som hände med dom, kylan kanske var för svår?

Nu var vi på kurviga, roliga vägar och var strax framme vid Brottby Café, klockan var lite över elva och det var nästan en timme innan de öppnade (Mental anteckning till mig själv; kolla öppetider i förväg!).

Henke kom dock upp med den briljanta idén att åka Rialavägen till Sättra och sedan tillbaks via Rumsättra, en extratur på ca en timme längs härliga vägar. Här tror jag vi tappade bort ytterligare några deltagare innan vi var tillbaka i Brottby, det var nog de som åkte nya harleys och hinkleytrajor tror jag.

En kebabtallrik senare rullade vi vidare på småvägar mot Vallentuna. Tråkigt nog körde Thomas L omkull i en tvär kurva. Det såg otäckt ut och han hade tur att det inte gick riktigt illa. Han tog sig ändå hem på hojen ledsagad av Henke, trots brutet nyckelben. Vilken kämpe! Det sista jag hörde var att han var på akuten för omplåstring, jag hoppas det gick bra.

På kvällen drack vi en hel del bira i Lådans garage, så den delen är lite dimmig. Men på ett bra sätt.