Dirtbag Challenge

The Dirtbag Challenge – Low buck chopper build off är ett kul event som de kör i San Fransisco. Det är en tävling för ombyggda lågbudgethojar. Reglerna är enkla; Inga Harleys, Max budget tusen dollar, max byggtid en månad, och du måste kunna köra hojen på en gemensam tvåtimmars rundtur i kortege. Grymt, det betyder att man slipper dyra och tråkiga kitbikes, proffsbyggare och att hojarna är byggda av entusiaster på en bakgård. Precis som det ska vara. Något att ta efter här hemma kanske?

4 kommentarer

 1. Manx

  Ja, varför inte! Kollade lite på bilderna från 2008 och resultatet var ju strålande! BSA lightning (?), Velocette, Norton, Ariel etc. i originalutförande byggda på 1 mån för $1000 – det är ju ett fantastiskt resultat! Och ett gäng harleys. Fast det kanske är besökarhojar. Några bilder på med eller mindre kreativt slaktade, oj menar ”ombyggda”, japaner och europeer… Svårt att avgöra från bilderna, men kanske var det de cyklarna som ingick i tävlingen?

  Här är en kanonhoj från 2003: http://www.dirtbagchallenge.com/images/photos/DirtbagChallenge2003/index.html

  (Summering: det är ingen idé, det kommer aldrig att gå. Det kommer ändå inte bli nåt. 😉

 2. Garagekultur

  haha ja och du låter som en tvär och bitter gammal man. jag tycker det var en kul idé men genomförandet kanske inte var det bästa, det är ju rätt dåligt att de inte har lagt upp bilder från 2009 ännu till exempel. Men ändå, kul idé.

 3. Manx

  Jag må vara gammal men jag är inte bitter. Jag gillar ombyggda fordon. Hellre ombyggt/moddat än original i 99 fall av 100. Men jag förstår inte poängen med att shitty-choppa en cykel bara för att den kostar under 1000 dollares.

 4. Garagekultur

  Poängen är väl som vanligt att ha roligt i garaget med en vinkelslip (och kanske provocera en och annan puritansk hojbyggare) och att sen köra runt med polare och avrunda med bärs och rocknroll.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑