Garagesäsongen är igång igen, härligt. Nu gäller det att skapa en bra meckmiljö så att man kommer igång ordentligt med sina projekt. Självklara förutsättningar är att ha ett par fordon att mecka med, ett lager med balla delar, rätt verktyg och en stor portion entusiasm. Kall bira är också bra att ha till hands när man vill fukta strupen. Men man måste även ha bra musik som får en att komma i bra meckstämning.

Jag har satt ihop en spotifyspellista med mina bästa garagelåtar just nu. Det är kanske inte så stor spännvidd musikaliskt, mest slamriga gitarrer, men även lite reagge och någon countryballad. Men det är sköna låtar och ger en speltid på ca 11 timmar så det räcker ett tag utan att det blir tråkigt om man kör den på random repeat. Bland de äldsta låtarna hittar du ”Lower East Side” med David Peel från sextitalet, han spelade någon sorts DIY gatupunk innan punken ens var uppfunnen. En av de nyare är ”Sold my Luck” med Irya´s Playground, ett grymt band med en fantastisk sångerska. Geografiskt sträcker sig spellistan från Los Angeles med exempelvis Doors ”Alabama song ” till finska österbotten med Sielun Veljet och låten ”volvot ulvoo kuun savuun” ungefär ”volvobilarna ylar mot fullmånen” finsk svårmod när den är som bäst.

Du som har spotify kan lyssna på musiken i ditt eget garage om du klickar på länken här:

http://open.spotify.com/user/janne/playlist/4W0c44YI3FqgO16L5qrZ9k

Enjoy!