En galge från Tallhedens Särskola i Råneå

Det är inte roligt om det regnar för mycket. Men en dag emellanåt kan vara bra för att komma ikapp med saker som man ligger efter med.  I år tänkte jag att det vore skoj att åka en gammal klassiskt långgaffel med sågbocksstuk. Genuint, lantligt och traditionellt. Men det har varit så fint väder, vilket har hindrat mig från att bli klar. Eftersom man vill ut och åka med den andra hojen som är körbar när solen skiner och man kan komma loss. Så idag med en ledig lördag och ösregn kunde jag hänga upp skinnjackan på galgen. Slänga in en stadig bit högrev i grytan som får puttra på 120 grader i 6 timmar tillsammans med tomater, chilli och lite lök. Sedan ut i verkstaden och greja med choppertrajan. Lagom tills det att man är trött på att mecka, är grytan klar i köket och det är bara att hugga in. Nöjd med dagen.