Korkad Långsam och Dålig

smarter-faster-better

Nyligen så kom det ut ännu en bok som ska hjälpa oss att hjälpa oss själva att bli smartare, snabbare och bättre på alla sätt och vis. Den trillade in som etta på någon amerikansk bästsäljarlista direkt och har iallafall hjälpt författaren att bli rikare på ett snabbt och smart sätt. Det är ju bra.

Men ändå.

I en tid när mottot är att man ska köra ända in i kaklet och gå in i en utmattningsdepression för att bevisa att man jobbat hårt. Är det verkligen en sån här bok vi behöver?

Ibland kan man behöva ett prestigelöst projektet. Engagera sig i något som är korkat, långsamt och dåligt. Bara för att det är roligt. Som exempelvis genom att bygga en mini-bike med en Briggs & Stratton gräsklipparmotor som drivkälla. Sedan kan man titta på när barnen kör runt på gården, dricka en pilsner och njuta av att gräset får växa fritt. Eftersom man inte längre har en motor i gräsklipparen, så får man i det här läget bestämma sig för att en sommaräng är vackrare och bättre än en välklippt gräsmatta.

mini-bike

 

1 kommentar

  1. Erik

    Hell yeah!

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑