Pessimum est Optimus

pessimum est optimus

FixarErik skickade en bild på sitt senaste lackjobb. Texten lyder ”Pessimum est Optimus” som betyder något i stil med ”Det sämsta är det bästa”. Kan det vara namnet på det superhemliga projektet han håller på med? Man har hört honom muttra ovanligt mycket om PanHead och långt framhjul på senaste tiden. Det låter lovande. Lackjobbet är ju redan det av yppersta garagekulturklass. Som vi diskuterat tidigare så är det sällan så att det som allmänt betraktas som bäst, verkligen är det. Bäst alltså. Eftersom det som flest människor gillar är ungefär lika spännande som laktosfri mellanmjölk i koffeinfritt kaffe.

Det är ju så att en motorcykel aldrig kan bli riktigt formfulländad förrän en entusiast med slägga och skärbrännare har tagit bort det mesta av originaldelarna och byggt om den efter eget huvud. Det vinnande konceptet är ofta; liten tank; vibrerande motor; ingen fjädring; ingen komfort. Dåligt, men unikt, personligt och därför också bäst. Redan romarna under antiken brukade säga ”Pomum pulcherrimum ssepius est pessimum” som troligen kan översättas till ”De vackraste äpplena är ofta de sämsta”. Vilket är sant även när det gäller motorcyklar.

3 kommentarer

 1. Mattias

  Kul tanke och klockrent underbart svar på varför man håller på detta. Tar till mig ”Pessimum est Optimus”
  En mening som jag kommer ha användning för .
  Tack för fin sida / Mattias

 2. Janne Jakobsson

  Tack själv Mattias. Roligt att du gillar garagekultur.

 3. Erik

  Hehe…
  Tack för senast!

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑