Lagen om att få ha roligt efter gräsklippning

En liten trevlig bobber ute på äventyr ´på kurviga vägar med sin husse

Tänk dig en solig lördag i Roslagen. Ett litet torp. Torparna äter frukost i trädgården. Hon ska åka till staden. Han ska tillbringa dagen i trädgården. Det har helt plötsligt uppstått ett skiande behov av trädgårdsskötsel. Regler för prioritetsordning dras upp. Beslut fattas om rangordning av åtgärder som behöver vidtas. Allt naturligtvis i samförstånd och konsensus. Prio ett: Gräva upp en ful buske med rötterna och slänga på komposten. Prio två: Klippa gräset.

Några timmar senare är alla prioriterade arbetsuppgifter utförda och det är dags för en belöning. Den bästa belöningen är då att njuta en glädjecocktail bestående av lika delar liten kvick bobber och kurviga vägar i Roslagen. Faktum är att jag skulle vilja införa ett tillägg i jordabalken avseende fastigheter. Ett tillägg som säger att ett väl utfört trädgårdsarbete (som hindrar att vårt land växer igen och därför gynnar alla medborgare). Bör kunna ge inte bara en rätt utan även en skyldighet för fastighetsägare att ta sig en hojtur.

 

4 kommentarer

 1. Fixarerik

  Beviljas ?!

 2. Hux

  hear hear!
  Har blivit lite för få belöningar i år dock…

 3. Janne Jakobsson

  Tack Erik, det var skönt att höra

 4. Janne Jakobsson

  Hmm, inte bra för dig Hux. Doktorn ordinerar 5-6 hojturer i veckan för att bibehålla psykisk balans. Hör av dig när du har tid så åker vi en sväng.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑