Theis rggar kunder med sin lådcykel i Nyhavn. I turen ingår även en CD med meditationsövningar.

Det finns många väpnade konflikter ute i världen. Av naturliga skäl så är det oftast grannländer som krigar med varandra. De länder som legat i luven på varandra flest gånger är Danmark och Sverige. Det kan tyckas märkligt idag men ska tydligen vara sant. För att de fryntliga och frejdiga danskarna vi stöter på nuförtiden inte ska bli luriga och lömska på nytt, är det viktigt att vi alla tar ansvar och emellanåt tar oss tid för att besöka vårt grannland. För att se till att fredspipan inte slocknar. Kulturutbyte och handel är som bekant det enda som kan överbrygga människors naturliga misstänksamhet mot varandra. Men det kan ta tid. Kom ihåg att fortfarande så är den värsta förolämpningen två danskar emellan att säga ”Är du helt Svensk!?”.

För att göra vår del i att hålla de dansk-svenska relationerna i balans packade vi med is i magen väskorna för att spendera några dagar i Köpenhamn (med omnejd). Vi roade oss på sedvanligt turistvis, njöt av solsken och svalkade oss med inhemska drycker. Bira i plastmugg som Take Away från puben ut till kajkanten är ju en vacker del av den danska kulturen som vi borde ta efter här hemma. Tyvärr så var restaurang  Spiseloppen stängd för renovering när vi var där. Det är annars en av Köpenhamns bästa ställen om man vill äta gott, och det ligger i Christiania så det är skönt avslappnad stämning också.

När det gäller entusiastfordon verkar det bara vara trampcyklar som gäller. Det roligaste fordonet jag såg var en fyrsitsig cykel som kunde tillhöra familjen Flinta.

Familjen flintas fordon

hof

Bira Take away är något man borde införa även hos oss

Man får ta seden dit man kommer och ta en lokalt bryggd pilsner