På äventyr i den arabiska öknen

desert1

Genom jobbet har jag haft turen att få åka på en snabbvisit till Dubai under några dagar. Mycket trevligt och givande på många sätt. På vår lediga söndag passade jag på att ta mig ut i öknen på motorcykel. Såklart. Hur många gånger i livet har man möjlighet att köra runt på ökensand? Det gäller att passa på!

Vi blev en grupp på fyra personer. Vår guide var en kille som heter Josh från en firma som ordnar kortare och längre turer i området. Här hittar du deras hemsida om du är nyfiken.  Vi fick låna fräscha kläder och hjälmar samt pigga cyklar från KTM. Jag körde en riktigt trevlig 300 kubiks tvåtaktare.

Josh har vuxit upp i Dubai och verkar vara på mammas gata bland dynerna och transportvägarna i öknen. Det jag anmält mig till var en nybörjartur och jag trodde vi skulle öva lite försiktigt på något inhägnat område. Så blev det inte. Här får man valuta för pengarna. Vi drog rakt ut i vildmarken bland kameler och skorpioner och massor av lös sand. Det var bara att försöka hänga med de andra som verkade mer vana att åka off-road. Lite skräckslaget till att börja med. Men efter ett tag lossnade det. Det gäller att stå upp, luta sig bakåt eller sitta långt bak på sadeln så att framhjulet blir så lätt som möjligt. Men framförallt ska man inte vara blyg med gasen. Vad man än frågade om när det gäller körteknik, var det samma svar ”det går bättre om du ger mer gas och kör fortare”.

En riktigt rolig söndag. Terapi och fysisk träning i ett. Ökenlandskapet är helt fantastiskt, kul att få se det på riktigt.

desert9

desert5

desert4

desert3

desert2

desert8

desert10

desert11

desert7

desert6

2 kommentarer

  1. Fixarerik

    Blir ju skitavis, ser ju hur härligt som helst ut !

  2. Pelle Langlet

    Jag blir också skitavis!
    ”Längre bak, mer gas” sammanfattar väl rätt bra vad vi försökte i Enköping sist…

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑