Så blir du sval i sommarvärmen

Foto: Kati Mets

Foto: Kati Mets

Äntligen visar sig den svenska sommaren från sin bästa sida. Solsken. Torra gula gräsmattor. Tropisk värme. Riktigt härligt. Men. Vi nordbor som inte är vana vid höga temperaturer. För oss kan det vara på sin plats med några tips som kan hjälpa till att svalka ner en solvarm kropp. Inte så att vi på något sätt kan lyckas att komma i närheten av kylan hos de svala italienskor som vid någon tidpunkt trippat förbi i sina fläckfria vita dräkter och stilettklackar vid ett övergångsställe i ett 40-gradigt La Spezia. Samtidigt som de föraktfullt sneglar på en svullen, rödflammig svensk turist med enorma svettrosor under armarna. Dit kan vi aldrig komma. Men det finns några saker som man kan utnyttja för att bli lite lagom nerkyld om det skulle behövas.

 • Ät en glass
 • Ta ett dopp i en sjö, exempelvis Östersjön
 • Njut av fartvinden som uppstår i lagom fart på en gammal traja på en trevlig grusväg

Alla dessa saker kan med fördel kombineras och dessutom utföras i följd. Upprepas vid behov.

2 kommentarer

 1. tommy

  Så sant, så sant! Förresten en trevlig sommar
  /t

 2. Janne Jakobsson

  Detsamma Tommy. Vi hörs o syns. Ugglans Park och Strängnäs Bike Show i augusti kanske?

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑