En fiskehoj

fiskeväska

I Kalifornien byggde man på sextiitalet som bekant om sina trajor till så kallade desert sleds för att sladda omkring med ute i öknen. Ett trevligt helgnöje för hela familjen. Grova däck, hasplåt och upplagda pipor sålde som smör i solsken och är både snyggt och praktiskt. Funkar även perfekt på svenska grusvägar tänkte jag och började skaffa delar. Nu har jag lagt ut tusentals kronor på gummi och avgassystem. Dyra fina grejer. Men jag har en plan på hur jag ska få tillbaka min investering. Denna äventyrshoj ska bli en pengamaskin. Den ska nämligen bli en Fiskehoj. Det perfekta fordonet att ta sig till fiskeuddar som den vanlige söndagsfiskaren aldrig kommer fram till.

Hur ska det nu hjälpa mig att tjäna pengar? säger du med ett spefullt leende spelande i mungipan.

Såhär ligger det till; det har kommit till min kännedom att den lokala handlaren av fiskeredskap i närheten av roslagstorpet  i år har utlyst en tävling. Den som fångar den längsta gäddan vinner tusentals kronor. Så det är hur lugnt som helst, jag kommer att kunna finansiera mina extravaganta inköp och dessutom ha råd att bjuda min söta fru på lokal inne i stan.

Som tur var hade jag en gammal tom patronlåda liggandes i ett hörn. Den blir ju perfekt att frakta fiskegrejerna i. Krokar, nät och dynamit.

1 kommentar

  1. Kullamannen

    Ha, ha! Själv är jag inte så intresserad av fiske men min kära hustru har berättat att hon brukade skolka under högstadiet för att sticka iväg och fiska. Hennes kommentar: ”Jaså, en fiskehoj på nätet…”

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑