Snökaos

adventure-riders-7

Igår skulle jag ta mig med tåget från Hälsingland till Stockholm. Statens Järnvägar meddelade via SMS att mitt tåg var ”inställt” och att det enda alternativet var att åka en annan dag. WTF. Jag ringde runt lite och hittade en plats på ett annat tågbolag, X-trafik, som kunde ta mig till Gävle åtminstone.  Därifrån körde SJ till Stockholm. Man kan tycka att SJ skulle kunna tipsa om att det finns andra som vågar köra när det snöar. När jag stod på perrongen så stannade det ett annat tåg med några trötta stackare ombord. Det var nattåget från Narvik som var 8 timmar försenat. Det var ”inställt” men skulle till Stockholm så jag hoppade ombord och tog mig hem.

Det är intressant att vi aldrig är beredda på den första snön och att allt brakar samman. All teknik är så känslig, och allt ska vara specialanpassat. Särskilt när det kommer till sport och fritid. Alla sporter har blivit materialsporter. Ska du köpa motorcykel så måste du först bestämma vilken typ av knutte du vill vara.

Annat var det förr, titta på dessa bilder från 50-talet där unga motormän använder 300 kilos harleys som äventyrshojar. Motorcyklar som idag ofta går under beteckningen gubbglidare.

adventure-riders-6 adventure-riders-8 adventure-riders-5

 

Bilderna hittade jag här The Kneeslider där du även kan läsa mer om gubbarna som kör.

1 kommentar

  1. Jakob

    Gubbglidare. Jodå, jag håller med. Man glider ju omkring en del på hojen så här års. Fast idag är det lördag och jag ska ut och glida med bilen som omväxling. Det där med att åka tåg, det har aldrig riktigt funkat för mig.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑