The skumtomte from hell strikes back

Nu när mörkret lägger sig som en filt över oss nordbor gäller det att tänka på vad man äter och dricker för att inte tappa modet. Mörkret har en tendens att lägga sordin på även det mest fryntliga sinne. Skämtlynnet, livsglädjen och den allmänna mentala hälsan minskar drastiskt under de kommande månaderna. Orken tar slut och man hamnar i koma i soffan efter att man förtjänat sitt uppehälle under de få ljusa timmarna. Kraften saknas för att gå ner i garaget och ta itu med de verkliga problemen i livet. Som exempelvis; hur hög sissybar kan man ha och fortfarande komma ut genom garageporten? Kan man kapa bakstänkan lite till? Varför läcker det olja från stötstångsröret i år igen?

Det talas mycket om LCHF och 5:2 dieter med mera som ska hålla våra kroppar smala och seniga som bengetter. Många glömmer att vi även måste hålla sinnet och vårt goda humör på topp. När kroppen har fått sitt av kött, fett, svältdagar och frossardagar så behöver hjärnan ha sitt. Därför lanserar jag nu Tomtedieten som bygger på att man ska fokusera på några av de viktigaste näringsämnena för att bygga upp ett glatt humör som vetenskapen idag känner till:

  1. Skumtomtar
  2. Pepparkakor
  3. Glögg
  4. Tomtebrus (1 del Gin 2 delar julmust)

Ät och drick och var glada mina vänner.