Problemet med bikerjackan

IMG_3619

I helgen som gick läste jag Sveriges Största Morgontidning. Där fanns en intervju med några gossar som syr upp skinnjackor av gamla spillbitar av läder för att få ner priset. Det är ju smart. Här är ett citat som jag dock blir lite fundersam av:

-Vad ska man tänka på när man köper en bikerjacka?

Miljön och passformen. En nyproducerad skinnjacka orsakar 200 kilo koldioxidutsläpp. Vill man slippa det försöker man hitta en begagnad jacka. Problemet kan dock vara passformen, framförallt när det kommer till bikermodellen, eftersom den förr var utformad för motorcykelkörande.

Jösses! Vart är världen på väg? En motorcykeljacka ska väl vara utformad för motorcykelkörande. Både förr och nu. Det kan ju omöjligt vara det som är problemet. Problemet med motorcykeljackan är nog snarare att det är för många hipsters som inte kör hoj som vill posera med en motorcykeljacka på festivaler och klubbar. Som alla vet så åker den äkta musikälskande motorcykelvagabonden naturligtvis motorcykel till klubben eller festivalen. Oavsett typ av jacka. Vid extra festliga tillfällen kanske till och med i tweedkostym.

3 kommentarer

 1. Jakob

  Fan, jag åker ju oftast i jacka av tyg. Jag är så galet omodern och ute. Skninnpaj kör jag med i bra väder på sommaren, men större delen av året så blir det tyg. Idag är sys motorcykeljackor av tyg och goretexmembran. -Ditåt är världen på väg. Sorry, det är fördjävligt, men hipsterserna får vara snygga. Jag kommer fram varm och torr.

 2. ozz

  detta är humor…

 3. Henke

  Black shadow of the Vincent
  Falls on a Triumph line
  I got my motorcycle jacket
  But I’m walking all the time
  South Atlantic wind blows
  Ice from a dying creed
  I see no glory
  When will we be free

  This is England
  We can chain you to the rail
  This is England
  We can kill you in a jail

  ”This is England” Clash

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑