Foto: Magnus Petterson

Mellan åren 1948-1965 tillverkade man i USA en stötstångsmotor med cylindrar i v-formation och ventilkåpor som ser ut som upp-o-nervända stekpannor. Man kallade därför motorn för panhead. I brist på bättre vetande stoppade man motorn i en motorcykelram och lyckan var total. Populär hoj sedan dess bland ungdomar som vill bygga en så kallad bobber eller chopper.

Magnus ”Pettson” Petterson är en av de lyckliga ägarna till en sån maskin och kör den mycket och gärna när det är säsong.

Vill du också visa upp din hoj på Garagekultur? Har du en ombyggd brukshoj eller någon unik entusiasthoj. Skicka in en bild så har du chansen att bli publicerad. Det får gärna vara en åkbild, en bild från någon träff eller resa. Gärna med människor på. Berätta något om det man ser på bilden.
 
Skicka en webbupplöst jpeg till kontakt@garagekultur.se. Namnge bilden med fotografens namn och märke på hojen.