Foto: Susanne Eriksson

Danne har skickat in en bild på sitt nya fynd och skriver såhär:

Maskinen är en spansk Montesa Cota 348.

Årsmodell 1979.

250 cc tvåtaktare.

Gatregistrerad.

 

Det senaste året har jag funderat på att köpa en maskin som man kan köra i skogen. Har sneglat på 60 och 70-tals maskiner.

Eftersom jag har två Trajor i garaget redan så har tankarna gått åt andra märken. Husqvarna är hett, men dom låter så in i he. Inte så bra om man ska fulåka i terrängen.

Via en klubbkompis i Ton Up Stockholm fick jag veta att det fanns en Trialhoj till salu på västkusten. Det visade sig efter lite mailväxling att det var en hoj i min smak.

Trial är något som skulle passa mig, särskilt Classic Trial som inte är så superavancerad som det som körs på tävlingsarenorna i dag.

Lite lungt och fint i lagom kuperad terräng.

Efter en snabb tur till Västkusten så blev det affär.

Det visade sig att maskinen är av årsmodell 1979 och inte använd och startad sedan 1983. Den har alltså stått i ett garage på västkusten sedan 30 år tillbaks. Skicket är inte det bästa, mycket oxid och rost.

Men den är komplett, helt orginal. Startar ej, men bra komp så efter lite småfix så kommer den nog att hoppa igång.

Framtidsplanen är inte riktigt klar, men helrenovering blir det nog på sikt.

 

/Danne

Vill du också visa upp din hoj på Garagekultur? Har du en ombyggd brukshoj eller någon unik entusiasthoj. Skicka in en bild så har du chansen att bli publicerad. Det får gärna vara en åkbild, en bild från någon träff eller resa. Gärna med människor på. Berätta något om det man ser på bilden.
 
Skicka en webbupplöst jpeg till kontakt@garagekultur.se. Namnge bilden med fotografens namn och märke på hojen.