Video: Ökenslädar och äventyrshojar från förr

Under 50-60-talet i kalifornien var det poppis att bygga om hojarna i scramblerstuk och köra hastighetstävlingar i öknen. Ofta byggda på engelska hojar som Triumph och BSA men även svenska Husqvarna och små japshojar var gångbara. Steve McQueen var en av de som brukade roa sig i sanden. Här är några utvalda klipp som jag hittat på youtube. Det ser fantastisk roligt ut. Hårt stuk på hojarna. Det är bara att skaffa upplagda pipor, brett högt styre och grova däck så har du skapat en egen ökensläde av en anonym och tråkig originaltraja från den tiden.

2 kommentarer

  1. generationX.se

    McQueen är king of cool! 🙂 Btw, besökte Elmia och bilmässan häromdagen. Fick med mig kameran och fotade lite, blev lite kort på såväl nyare bilar som customs och hotrod. http://generationxpunktse.wordpress.com/2013/03/30/foton-fran-bilsport-performance-custom-motor-show-2013/ – du får gärna länka om du finner det av intresse.

    Kommer så klart ha med kameran igen när Jokers kör sista tillställningen i år. Ha det gott!

  2. Janne

    Fina bilder

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑