shovelhead-barnfresh

Fixarerik ligger aldrig på latsidan. Denna shovel med utvecklingspotential är senaste objektet. Färsk direkt från skjulet där den legat till sig de senaste 15-20 åren. Verkar komplett, med en hög ”bolt-on” delar som kom med i köpet. Troligen original 70talsram som blivit stelbensopererad. Ska väl inte vara några problem att få snurr på den här maskinen till våren?

Personligen så tycker jag nog att shoveln är en av de snyggaste v-tvinnarna, oavsett om det är med strut eller registerkåpa. Enkel design och robust konstruktion. Byggd efter principen; stora toleranser med mycket gods, och mer kubik för att få fart på alla extra kilon. Lite charmig traktorkänsla på något sätt. Jag tycker att motorerna under AMF åren fått oförtjänt dåligt rykte, de som rullar idag har ju ändå tjänat sina ägare i 30-40 år.

Jag önskar lycka till med bygget. Tackar för kaffet och pratstunden i garaget. Ber även om ursäkt för den dåliga bildkvaliteten men jag hade bara mobilkameran till hands.