Foto: Kati Mets

Såhär i mellandagarna passar det utmärkt med lite underhåll av maskinparken. Jag fick tidigare under hösten tips på en bortglömd äventyrshoj i en trädgård. Tidigare ägare hade planer på att övningsköra på den men det blev inget körkort och nu var den till salu för en rimlig peng.

Vi provstartade med startkablar och den hoppade igång direkt. Jag kunde inte motstå frestelsen, ser fram emot lite äventyr på den under 2013.  Tror den kan bjuda på en del underhållande köregenskaper på grus och i lera. Den borde kunna användas som tjänstefordon också och göra en dagstripp till exempelvis Borlänge lite roligare.

Hojen som är en Yamaha super tenere 750 från 91, kvalar in i kategorin ful men kul.

Efter att ha stått stilla i två år är det en del kärvande delar som behöver smörjas upp. Nu står bromsrenovering på agendan, sen tänkte jag köra fuggarna i ultraljudstvätten. Efter det är det förhoppningsvis bara att tuta och köra. Sätter man sedan på ett par dubbdäck så är äventyrshojsäsongen redan igång.