En helg i Berlin

Man bör besöka Berlin regelbundet. En skön stad med en smått anarkistisk och härligt avslappnad stämning. Den här helgen visade sig staden från sin bästa sida med 19 grader och sol. Det blev mycket uteserveringar och en del kustomiserade motorcyklar (jag återkommer till det lite senare).

Här kommer några resetips och lite bilder:

Vi hade turen att se en fotoutställning med bilder tagna av Dennis Hopper. Fotografierna är från 60-talet innan han gjorde filmen Easy Rider. På bilderna ser man hans polare som var en blandning av skådisar, bikers, och konstnärer. Man kunde även se ett par riktigt balla kalifornienchoppers. Samlingen på 400 fotografier hittades efter hans död och har aldrig visats tidigare i Europa. Utställningen håller på till och med 17 december, passa på om du har chansen. Utställningen finns på Martin Gropius Bau.

Jag gillar att äta god mat av typen skräpmat. Käkar gärna en klassisk curruwurst på en imbiss eller en äkta Döner kebab. Döner är en fantastisk uppfinning från Berlin. Kebab i ett stycke nybakt bröd. Många försöker imitera en Döner på andra håll i världen. Det blir aldrig lika gott som i de turkiska delarna av Kreuzberg.

Vill man äta annat än gatukäk så rekommenderar jag Katerschmaus. Det är en relativt nyöppnad restaurang som ligger väldigt hemligt bakom ett plank i en övergiven gammal fabrik. Stället är poppis så ring och boka bord om du vill äta där. I huset som kallas Kater Holzig finns, förutom restaurangen, en nattklubb, ett par barer, konstgallerier, teater och biograf, där det bara är att slinka in. Varje millimeter av huset är täckt med grafitti och märkliga utsmyckningar. Det är lite samma stuk som det numera nerlagda Tacheles som låg på Oranienburger Strasse.

3 kommentarer

 1. Fixarerik

  Jo jo, både SU och magnet…

  Berlin låter ju trevligt, lite plusgrader är ju uppiggande!

  Adjö.

 2. kati

  Ja det var fint och bubbligt.

 3. Janis

  Härliga bilder med målande text ! Nu blir man sugen på att åka dit.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑