En oslipad diamant

Har noterat på sidor jag ibland tittar på när jag surfar runt på nätet att trenden för dagen är att visa bilder på sina dyrgripar i förgasarlådan. Både Hr Boré och Hr Egeland visar upp sin grannlåt. Engelska apparater är det som står högst i kurs vad jag förstår. Kikade lite i min egen förgasarsamling och hittade längst ner denna Amal monobloc. I bruksskick. Alla läckor ser ut att vara tätade. Men det kan krävas en stunds polerande för att få till det som Överfurir Johansson brukade kalla ”knullputs” när jag gjorde militärtjänst.

Kom i gasen med kameran och tog även en bild på min SU, Kanske den mest förnäma av alla engelska förgasare. Läste nånstans att membranet i de tidiga förgasare som skomakarbröderna Skinner tillverkade var av läder. Naturmaterial rakt igenom. SUn ligger dock inte  i en låda som ni ser utan sitter monterad på en strut.

5 kommentarer

 1. Fixarerik

  Ride in style!

 2. Disp. Boré

  Ett utomordentligt gentilt tilltag! Amal i bruksskick slinker ner likt ambrosia för ett par hungriga ögon…
  Betyget blir fem plommonstop.
  Jag måste slutligen lägga in en liten passus angående kommentarsförfarandet. – Enkelhet har onekligen sin charm. 😉

 3. Janne

  Åh, man tackar 🙂

 4. Ricard

  För fan Janne, det är ju en pre-monobloc och inget annat. 😉

 5. Janne

  Åh fan. Tack. Det är tur att man har vänner som kan lära en ett och annat om förgasare.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑