Rockers vs Mods 2012

Som traditionen bjuder så infaller Rockers vs Mods alltid första lördagen i september. I år är det alltså 1 September som gäller. Det här är dagen som vi kommer att se genuina knuttejärn mullra på Stockholms gator och stiliga scootrar elegant knattra fram. Så se till att putsa upp hojen, eller scootern om du har den läggningen. Modkittade plåtscootrar gäller för Mods och alla Rockers kör caféstukade hojar äldre än 1979.

För den som vill åka med moderna hojar i camoflagekläder och neonväst finns andra arrangemang. Rockers vs Mods betyder 50-60 tals stil på både fordon och förare. Inget retro bara äkta vara. Läs mer på Rockers vs Mods sajten

Du som kör med Rockers kan delta i diskussionen här på Rockers vs Mods Facebook.

Du som vill sammanstråla med Modsen kan göra det på Mods vs Rockers på Facebook

Arrangörer är  Tonup Stockholm och Stockholms Scooterister.

Visa att du gillar att skruva. Köp en tröja från Garagekultur

5 kommentarer

 1. Brian Mcilvenny

  Så Triumph Thruxtons är inte välkomna i år eller? Jag kan förstå att det skulle vara en autentisk händelse. Jag tänkte bara att jag skulle fråga. Tak

 2. Janne

  Läser man på arrangörens sajt http://www.rockersvsmods.se så står det: Alla Rockers kör caféstukade hojar äldre än 1979. Förra året var regeln skattebefriade caféracers/knuttejärn (dvs äldre än 30 år).

  Tanken från arrangören med Rockers vs Mods, som jag förstår det, är att peppa folk att hålla sina gamla knuttejärn i skick. Om du läser här på Garagekultur så ser du att jag gillar alla typer av hojar. Jag skulle dock aldrig komma på tanken att ta nån annan än min sextitalstraja till Rockers vs Mods. Startar den inte 1 september, då tar jag tunnelbanan och tittar på istället för att åka med nån annan typ av hoj i kortegen.

  Jag hörde att några danskar kör upp på sina sextitalshojar, Norton och Triumph, 80 mil enkel resa. Då ska väl folk kunna köra till träffen med gammelhojar från mälardalen?

 3. Brian Mcilvenny

  Jag ser, Tyvärr har mina äldre cyklar inte regestered ännu. jaha nästa år.

 4. David

  Är regeln om hoj från 79 ny eller är det stuket som gäller med?

  Med vänlig hälsning,
  David

 5. David

  Sorry, jag läste igenom lite noggrannare och såg vad som gällde, då får man stanna hemma!

  Med vänlig hälsning,
  David

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑