Fräsiga räcers

Gamla räcers är en utmärkt inspiration för den som vill bygga sig en old school bobber. Bobbandet av amerikanska motorcyklar var ju från början bara ett sätt att lätta hojarna för att kunna köra ikapp med de lättare och snabbare europeiska hojarna som importeras till USA. Det tog väl riktig fart på 50-talet. Men redan på 30-talet kunde man bygga riktigt håriga räcermaskiner i Husqvarna. Fabriksmuseet är värt ett besök om du kör förbi nån gång. Här på bilderna är en v-twin tusenkubikare som gick på roadracingbanan och en mindre stånka för jordbanor.

2 kommentarer

  1. Fixarerik

    Stiligt.
    Just hemkommen från Marseilles mcmuseum, kan varmt rekommenderas.

  2. Janne

    åhå, låter intressant. har du några bilder du vill dela med dig av?

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑