Provence

Den svenska våren dröjer. Vi åkte till södra Frankrike några dagar för att få en försmak av lite sol och värme. Några saker att gilla: Kurviga vägar, öl med pelikan på etiketten, espresso och chokladfyllda wienerbröd till frukost, kurviga vägar, solsken och ännu kurvigare vägar.

En av dagarna hyrde jag motorcykel och tog mig runt i omgivningarna. Blev inspirerad på roliga serpentinvägar. Utan karta och med mitt välkänt dåliga lokalsinne så åkte jag såklart vilse. Vid ett trafikljus frågade jag en annan hojåkare om vägen. Han skulle till samma ställe som jag så det var bara att haka på honom när han brände på och sicksackade sig fram i trafiken genom samhällena. Skoj var det! Och tur att det finns hjälpsamma medmänniskor.

Den enda klassiska motorcykel jag såg. I den lilla staden Tourettes sur loup!

Bland tvåhjulingar är såklart skotrar och nakna sporthojar vanligast i trafiken. Men en trend verkar vara strippade sportsters, som den här.

 

1 kommentar

  1. Fixarerik

    Härligt!
    För ett antal år sen stack jag från svedala i april för att gästa ett bröllop i grekland, tog givetvis caferäsern. Fick soppatorsk på bron i södertälje, det snöade när jag puttade hojen in på statoil.
    Drog på mig alla kläder jag hade med mig, satan vad skönt det var när jag åkte genom södra tyskland och det äntligen blev lite varmare och grönare.
    Det är ju så jävla härligt med alla mäniskor man träffar på vägen när man åker själv och alla underbara vägar!

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑