Olas Kawa

Det här är Ola. Han är en händig typ. Det kan man se på denna Kawasaki. När han köpte den lovade han säljaren att ta väl hand om motorcykeln och putsa den ordentligt. Jag måste säga att han lydde detta råd på ett föredömligt sätt. Direkt efter köpet satte han tigersågen i ramen och modifierade om hojen till en tjusig bobber. Roligt att se den här motorn i ett bygge. W 650 är ju Kawasakis retrohoj som nästan är mer lik en gammeltraja än Triumphs egen Hinkleybonnie. Jag tror också att Kawasakis knarr kom något år innan Triumph hakade på. Hur som helst en snygg cykel med en snygg motor.

Jawatanken passar som en smäck. Ska troligen lackas senare men det är ju sobert med plåtrent tycker jag. Oljetanken och tanklocket har fått samma randade form i sandgjuten aluminium. Oljetanken behövs inte för olja eftersom motoroljan cirkulerar i motorn, så den fungerar istället som en smart liten förvaring. Förutom att den är snygg. När jag är nere i garaget och hälsar på är förberedelserna i full gång inför Orsa Speed Weekend så det är rätt mycket folk som springer in och ut. Därför hinner vi inte prata så mycket mer om hojen. Ola hittar några nödraketer och vi börjar gagga om annat istället. Dubbar, iskörning samt skillnaden mellan att åka en cheva caprice med otät taklucka jämfört med motorcykel när det regnar.

2 kommentarer

  1. Jens Trulsson

    Herregud vad snygg! Om Ola är intresserad av att sälja något han byggt är han välkommen att kontakta mig. Jag köper det osett, typ.

  2. Fixarerik

    Bra betyg…

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑