Shovelhead

Shovelheadmotorn tillverkades under 18 år från 1966 till 1984 (registershoveln 1966-1969 och struten 1970-1984). Det gör den till den harleymotor som varit i produktion under längst tid, hittills. Det är en robust konstruktion utan några konstigheter och med stora toleranser i alla material för lång hållbarhet. Det gjorde att den blev rätt tung i och för sig, men det löste fabriken med att öka på antalet kubik. Som gjorde att den blev ännu tyngre…

Med tomgång som en människas hjärtslag vid vilopuls är den lätt att bli vän med en shovelhead. Den är även i mitt tycke en av de snyggaste v-tvinnarna som tillverkats. Här är några bilder på byggen där man förfinat en redan snygg motor ännu mer. Bilderna är från chopperutställningen på MC Collection som håller på till den fjärde december 2011.


2 kommentarer

  1. Janis

    Har du inga bilder på ditt skyffelhuvud !?

  2. Janne

    Jo faktiskt. En suddig bild från i somras hittade jag electra-glide.jpg

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑