Ett besök på MC Collection i Sollentuna


Helvete vad kallt det börjar bli. Runt 6 grader blir ganska kyligt på motorcykel i lite högre farter. Snart är det roliga slut för åksäsongen och man får roa sig med att skruva i garaget istället.

Strålande sol gjorde att jag ändå trotsade kylan och gasade upp med min gammelshovel till Sollentuna idag för att se utställningen på MC Collection. Första gången för min del. Jag är lite dubbel till att hänga upp fungerande motorcyklar på väggen, skulle vara ändå roligare att se dem köras på vägen.

Samtidigt är det kul att få möjlighet att se en raritet som en av de få kvarvarande Crocker som finns kvar. Vad jag vet så tillverkades det bara ett hundratal.

Roligt också med gamla fina bordtrackracers, design styrd av funktion och minsta möjliga vikt med mesta möjliga prestanda. Obromsade ekipage som gjorde sina modiga 180 kilometer i timmen eller mer på ohyvlade plankvelodromer. Det krävdes riktiga dödspiloter för att ställa upp i såna tävlingar.
2 kommentarer

  1. Fixarerik

    Gemensam tur med fika på collection i vår ?

  2. Janne

    Absolut!

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑