Nytt och gammalt

Jag behövde nya handskar och svängde in vid det STORA mc-varuhuset. Märkligt vad liten och anorektisk en Triumph från sextitalet ser ut på parkeringen bredvid STORA moderna motorcyklar. Det gäller vare sig det är HÖGA offoroadare eller LÅNGA sporthojar eller BREDA japscustoms. Även förarnas utseende matchar deras hojval, tjocka customgubbar fick mig att känna mig ganska smärt. Skicket på min traja var också i ett något buskigare skick än de andra såg jag, svårt att hålla puts på grejer som man använder, när hinner folk med det? Jag kanske bara är lat och slarvig….

Hittade ett par handskar, men det är inte lätt att hitta nåt som inte har konstiga kevlarknölar eller plastgrejer för ventilering (!) eller andra märkliga detaljer.

Jag tittade även på utbudet av fordon…….(texten fortsätter nedan)

….tydligen är det som är hetast just nu små fyrhjuliga traktorer eftersom såna stod i entrén. Bland de tvåhjuliga moderna hojarna så tycker jag att det mesta går bort för min del. Antingen försöker man se ut som nåt annat, retro, en klassisk harleydesign eller som en traja från förr, varför inte köpa originalet då? Eller så ser det ut som ett utomjordiskt väsen har designat ett rymdskepp. Den tillverkare som faktiskt lyckas med att ta fram en modern hojdesign som förmodligen kommer att bli framtida klassiker är Ducati med några av sina modeller. Här är bilder på mina favoriter.

1 kommentar

  1. Jakob

    Janne, jag kör min över tio år gamla Harley varje dag oavsett väder, trots detta tror alla som ser den att det är årets modell. Allt som krävs är tio minuters fordonsvård efter varje tur. Det hinns lätt med om man gasar hårdare – då kommer man ju hem fortare. Och för tusan- min Harley är fet, inte jag! angående Megamotarden från Ducati så finns bara en sak att säga – ljuvlig!

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑