Igår var det då dags för Tonups sprintävlan på Malmby fairground. Vi var tre sextitalstrajor och en harley från 73 som skulle åka från södermalm tillsammans, för att titta och kanske delta i dagens tävlingar. Regnet hängde i luften men prognosen sa att det skulle spricka upp under dagen så efter en kopp kaffe gav vi oss iväg.

Vi hade inte riktigt tittat ut vägen och åkte vilse, jag har erkänt dåligt lokalsinne och brukar ofta åka fel, men det är då man har möjlighet att hitta nya okända resmål. Med karta och gps i telefonen så ordnade det sig till slut. Ricard hade lite problem med sin relativt nyinköpta Traja som verkar gå för fett. Hojen dog helt med sotiga tändstift vid vägkanten när vi nästan var framme, det är bra att vara ute och köra lite längre med nyköpta hojar så att man hittar felen. Vi skickade en löpare till strängnäs efter nya stift och fortsatte sedan resan till tävlingen.

När vi väl var framme körde jag ett race utom tävlan bara för att testa hojen på banan. Det var kul att gasa på strippen, men eftersom jag är orutinerad fick jag inte till starten riktigt, lite mycket adrenalin kanske. Min originalbestyckade traja mot Mankans trimmade. Vi låg jämsides när jag höll stumt på ettan och där missade jag växlingen och såg min motståndare försvinna mot segern. Surt. Men kul var det!

Här är lite bilder tagna med mobilkameran.