Jag åkte och hälsade på Charlie i hans garage för att kolla på hans Triumph Grand Prix och förberedelserna inför tävlingen 15-16 maj på Knutstorp. Triumph GP var en fabriksracer i stelbensram som  tillverkades mellan åren 1948-1950. Här kan du läsa mer om hojen. Det är en riktigt ball hoj, och vad som bland annat skiljer den från en samtida standardtraja är toppen, som synes på bilderna är utblåsen för avgaserna parallella istället för som vanligt lite utvinklade, och en annan ram med bland annat ställbara fotpinnar som sitter placerade långt bak. Så det här är en riktigt unik motorcykel i fantastisk fint skick. Kul att den ska användas och gå på tävlingsbanan i sommar.

 Jag hoppas att det går bra på Knutstorp. Charlie körde med en rak 40 olja på banträffen tidigare i vår och det var lite för tjock olja eftersom att det var ganska kallt vid det tillfället så den fick troligen bara smörjning på ena cylindern och motorn nöp. Nu blir det en tunnare 20/50 olja.