När jag var tonåring i stockholm i början på åttitalet så var det punk som gällde, och det centrala i punken är att skita i att fråga om lov för att man inte har gått kursen, och göra det man vill få gjort ändå. DIY – Do It Yorself, eller Just Fucking do it! Det är den anda jag är fostrad i. Alla spelade i ett band, skrev en bok, gav ut en tidning eller spelade in en långfilm på 16 millimetersfilm.

Många från den tiden har hamnat i hojvärlden och det är ganska naturligt. När man fixar med entusiastfordon och kustomiserar en gammal hoj måste man göra mycket själv och vara lite uppfinningsrik eftersom det sällan finns några bolt on prylar att köpa i en affär. Det är dessutom roligare att hitta oväntade grejer som får en ny användning på en hoj, tillexempel såg jag att nån använt en citronpress som luftrenare på en gammal shovel i senaste MCM.

Vem som helst som har tillräckligt med pengar kan ju gå till en hojbyggare och beställa en ball hoj, men det är roligare att göra det själv, det kanske inte blir lika spektakulärt, men ändå nåt man åstadkommit med egna ideer och de resurser man har tillgång till. Det är ett helvete många gånger naturligtvis, men det är bara fostrande.