Förra veckan visade svenska Classic Bike (http://www.classicbike.se/) filmer från svensk motorsports tidiga år. Man hade hyrt en av biograferna på filmhuset med plats för 100 personer och det blev såklart fullsatt.

Filmerna var ihopklippta dokumentärer , intervjuer och reportage från olika epoker. Bland annat med svensk Speedway från 50 och fram till 70 talet och även ett inslag från olika klassiska race på Nurburgring .

Skitkul att se unika bilder från sveriges första Grand Prix för motorcykel på 30 talet. Tävlingen gick på grus vilket inte förarna från kontinenten var vana vid så det sladdades friskt. Sköna bilder på extrema stelbensracers. En Husqvarna twin måste man ju skaffa sig. Vilken otroligt ball hoj!

Efter filmen var vi några som gick vidare och släckte vår törst på Riche där Gustav Bendt och hans polare Micke under namnet ”Rockers på Riche!!” spelade sköna vax. En härlig fredagskväll.

husqvarna_500_cc_racer_1935

Husqvarna 500cc racer 1935