Vi är just nu inne i en djup lågkonjunktur som troligen kommer att vara ett tag framöver. Det blir en tuff tid men kom ihåg att du kan vara tuffare. Det gäller att satsa på bestående värden och livskvalitet. Fondandelarna sjunker, värdet på ditt hus sjunker under vad du är skyldig banken. Men en gammal motorcykel i gott skick kommer alltid att vara värd det du betalade om du hittar rätt köpare, och på sikt kommer värdet att gå upp eftersom det blir färre fungerande klassiker kvar. Ett värde inte bara i pengar utan något som du kan gå ner i garaget och ta på, kicka igång och ha kul med under tiden du äger det.

I gårdagens DN i ekonomidelen kunde man läsa att de flesta småsparare köper fonder och aktier när det är som dyrast och säljer i panik när de inte är värda något. Ett flockbeteende, visst,  men också på grund av att bankernas rådgivare får bättre provision på att sälja fondsparande än på andra produkter. Så från banken kommer du alltid att få rådet att köpa aktier även om det inte är rätt läge för det. Men jag tänkte strunta i banken den här gången och under tiden som ni andra investerar i räntepapper för att rädda sparpengarna så letar jag efter gammalt järn på blocket.